Què és?

Pas a Pas és un projecte impulsat per la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Xàbia. En marxa des del curs 2014-2015, Pas a Pas és un projecte inquiet i en avanç continu que reflexiona al voltant la manera en que els xiquets i les xiquetes viuen la ciutat

La intenció de Pas a Pas és fer que les nostres ciutats s’ajusten a la mida de la infància. Fem èmfasi en recuperar el costum d’anar caminant al col·le com a primer pas perquè els nostres menuts recuperen la relació com el lloc on viuen, perquè ho coneguen i l’amen.

Entenem que esta preocupació només es pot afrontar de manera conjunta. Per això el treball de Pas a Pas es sosté en el recolzament de múltiples persones, com son les mares i els pares, els col·legis, les AMPA, el comerç, la policia local, el veïnat al complet!. Perquè es deure de totes les persones que habitem Xàbia, acompanyar a les nostres xiquetes i el nostres xiquets mentre creixen.

La idea de treballar junts no tindria sentit si faltés la peça més important: els xiquets i les xiquetes. En Pas a Pas decidim donar-los tot el protagonisme del projecte. Ho fem, no per generositat paternalista, sinó perquè hem comprovat que podem ensenyar-nos molt mirant la ciutat des de la seua perspectiva. Observar la ciutat mitjançant els ulls de la infància ens torna una espontaneïtat que, sense adonar-nos, perdem al fer-nos adults.

Amb gran sensibilitat, el pedagog italià Francesc Tonucci diu que una ciutat bona per la infància és un ciutat bona per a totes les persones. Eixa és la màxima aspiració de Pas a Pas: fer de Xàbia una ciutat amable, educativa, sostenible, viva i justa.