Xicotetes actuacions per un entorn escolar més amable

Finalitzat el curs escolar, l’Ajuntament de Xàbia va realitzar les obres de millora de l’entorn del CEIP Port de Xàbia. La intervenció ha consistit en l’ampliació de la vorera del carrer Joan Fuster que dóna continuïtat al passeig de l’avinguda Rei Jaume I i permet arribar de manera més còmoda al centre educatiu.

La sol•licitud d’ampliar la vorera va partir de l’equip directiu i de l’AMPA del col•legi Port de Xàbia i va ser arreplegada pel pla d’actuacions del projecte Pas a Pas, Camins Escolars Xàbia. El pla inclou mesures per la millora urbana de l’entorn de tots els col•legis del municipi i per una gestió adequada de la mobilitat associada.

Mitjançant el treball conjunt entre la Regidoria d’Educació i l’Ària d’Obres i Serveis, es fa un pas endavant perquè l’espai dels voltants de les escoles del municipi siguen més amables i humans. Pels xiquets i xiquetes, les escoles són la referència principal en la ciutat i per això és especialment important atendre amb sensibilitat tot el que passa al seu voltant.

El projecte Pas a Pas va començar el curs 2014-2015 i té com a objecte recuperar el costum d’anar caminant al col•legi. Per això, Pas a Pas impulsa activitats lúdiques i educatives que fomenten la mobilitat per als vianants. Entre elles destaca el Pedibús, que tots els divendres aconsegueix convocar desenes de xiquets i xiquetes per fer el camí a classe en companyia.

Per donar importància a la mobilitat a peu, no és només una qüestió de conscienciació, sinó que també cal que els nostres carrers ofereixquen les condicions adequades per a això. Am la millora de l’entorn del CEIP Port de Xàbia, l’Ajuntament avança en el seu compromís de fer de Xàbia una ciutat a la mida de totes les persones, particularment de la infància, un dels grups més vulnerables i a la vegada, més valuosos de la nostra comunitat.

Pero dar relevancia a la movilidad a pie no es sólo cuestión de concienciación, sino que también es necesario que nuestras calles ofrezcan las condiciones adecuadas para ello. Con la mejora del entorno del CEIP Port de Xàbia, el Ayuntamiento avanza en su compromiso de hacer de Xàbia una ciudad a la medida de todas las personas, particularmente de la infancia, uno de los grupos más vulnerables y a la vez más valiosos de nuestra comunidad.